Zvolská botička 2016

09.04.2016 21:21

Dne 9. dubna proběhl již čtvrtý ročník turistického pochodu Zvolská botička, který má za cíl ukázat občanům různé části okolí Zvole. Letošního ročníku se zúčastnili i obyvatelé Libně a Ohrobce.

Trasy vedly od cukrárny na zvolské návsi cestou mezi poli do Libně, kde u rybníka v altánu byl start pro obyvatele Libně. Dále se v Libni pokračovalo po cyklostezce směrem do Dolních Břežan. Cesta do Dolních Břežan byla pro zdatnější turisty, ale v dnešním deštivém počasí tuto trasu nikdo nešel. Základní trasa pokračovala z Libně do Ohrobce, kde startovali občané Ohrobce. Cíl byl na hřišti Sokola Zvole.

Na startu ve Zvoli Hanka s Janou turistům rozdávaly účastnické kartičky, mapky a placky. Pro děti byl na cestu připraven "doping" ve formě bonbonu. Nejnebezpečnější úsek, esíčko kolem statku pana Petříčka, koordinovala v reflexní vestě Gábina. Start v Libni zajistila Blanka s dětmi a start v Ohrobci Jana s Ondrou.

Oheň v cíli připravil a hlídal Tonda. Na něm si turisté opekli buřtíky. Také si pochutnali na Janině koláči a Zdenině bábovce. Obsluha byla díky paní Janě a Adamovi perfektní.

Petr připravil pro děti fotbalovou klec, kde se děti dosytosti vyblbly.

Škoda jen, že nás déšť vyhnal.


Děkuji všem organizátorům, bez jejichž nadšení by takové akce nebyly.