Lítá bitva na pingpongových stolech

31.03.2015 10:50


    Klapot malých celuloidových míčků rozezněl v sobotu 21. března tělocvičnu zvolské školy. Turnaj pro malé i velké sportovní nadšence tam uspořádal oddíl ping pongu SK Zvole. Děti byly rozdělené do tří družstev, od nejmenších, až po žáky druhého stupně.

    Dospělí a nejstarší děti hráli na dva vítězné sety (po vcelku revoluční úpravě pravidel z roku 2000 se jednotlivé sety hrají na jedenáct vítězných bodů místo původních jedenadvaceti).

Na třech modrých (další ústupek tradici) stolech se odehrávaly kruté bitvy, protože na vítěze čekala výhra v podobě krásného dortu. Ale medaile diplomy a sladké odměny si domů odnesl každý.

    Jestli děti bojovaly nadšeně a se zápalem, dospělí pak doslova potili krev. Tady už ani tak nešlo o dort, jako o to být nejlepší. Vítěz si navíc ještě odnesl něco dobrého k pití, na oslavu vítězství.

    A jak to nakonec dopadlo? Za nejmenší děti se na prvním místě umístil Kuba Andronikov, druhý byl Vítek Pořízka a třetí Albín Adamkovič. Za žáky prvního stupně byl první David Andronikov, druhý Kuba Žák a třetí Jana Mohlová. Z žáků druhého stupně se nejlépe umístil Vojta Zuza, druhý  Adam Gabriel a třetí Adam Seifert.

    Kategorii dospělých vyhrál pan Tomáš Dvořáček, druhý byl Honza Lešetický a na třetím místě Jan Kreppke

    Jako vždy, i na turnaji ve stolním tenise bylo pro gladiátory s malými, tabletenisovými raketami připraveno občerstvení.

Děkujeme rozhodčím, kteří pomohli hladkému průběhu turnaje, Zbyňkovi Otáhalovi, Heleně Lešetické, Janu Kreppke a Liboru Žákovi.

Těšíme se na další turnaj!

Fotogalerie


Jana Fialová