Finálový závod trampolín - aktualizováno

06.06.2016 06:41

Na prvních závodech trampolíno-gymnastického oddílu Hopík, které se konaly na podzim 24.10.2015 v tělocvičně ZŠ Zvole mě napadlo uspořádat závody o Zvolský pohár.
A tak po více jak půl roce v neděli 5. června proběhl již poslední závod ve skocích na trampolíně, který se započítával do prvního ročníku o Zvolský pohár.
K jeho zisku byly započítávány nejlepší výsledky tří závodů z celkových pěti. Naději na jeho získání tak měli i ti závodníci, kteří se nemohli účastnit všech  závodů. Závodilo se ve dvou kategoriích začátečníci a pokročilí.
Sestavu hodnotili opět 3 rozhodčí provedení + 1 rozhodčí obtížnost. Tentokrát bylo hodnocení dle mezinárodní stupnice na desetinná místa, kde je větší šance na vyloučení shodného výsledku několika závodníků.
Poslední závod vyhrála v kategorii začátečníci Katka Jordánová před Krystínkou Vackovou a na třetím místě se umístila Emička Šebková. V kategorii pokročilí zvítězila Míša Benovičová před Nicole Holíčkovou a Tomášem Koliandrem.
Celkovým vítězem prvního ročníku závodů o Zvolský pohár se v kategorii začátečníci stala Kája Fialová v kategorii pokročilých se ze zisku Zvolského poháru radovala Nicole Holíčková.
První ročník závodu hodnotím opravdu pozitivně. Na posledním závodě děti předvedly svoje nejlepší sestavy, které se v průběhu roku naučily. Není důležité, kdo si nakonec odnesl poháry, ale, že děti do posledního okamžiku bojovaly. Samozřejmě vím, že po prvním ročníku budeme muset doladit spoustu detailů, ale hlavní účel, kterým bylo představení této disciplíny širší veřejnosti  a dostat jej do podvědomí více dětí jsme však, myslím, dokázali naplnit.
Rozzářené dětské oči při přebírání pohárů jsou nejlepší odměnou. Pro mne pak i pochvala od spokojených rodičů.
Na závěr musím poděkovat všem dobrovolníkům a členům  SK Zvole za pomoc při organizaci všech závodů.
Jitka Holíčková
veškeré výsledky a foto najdete  na  https://facebook.com/trampolíno-gymnastický oddíl Hopík


Fotografie děti , s trenérkou a organizátoři