8. ročník Zvolského rapidu

27.04.2016 06:34

Předposlední dubnovou sobotu se ve Vraném nad Vltavou konal 8. ročník turnaje v rapid šachu, Zvolský rapid. Zahrát si přišlo celkem 43 šachistů. Favoritem byl FIDE mistr Jiří Gregor. O bohatý cenový fond se postaral hlavní sponzor ŠACHY.BIZ.  Ředitelkou turnaje byla Jana Straková z pořádajícího klubu ŠK Medvědi Zvole. Hlavním rozhodčím turnaje byl Michail Koreček, který zároveň zajišťoval zpracování výsledků. Hrálo se hracím tempem 2×20 minut na 9 kol.
Průběh turnaje v podstatě odpovídal turnajovému nasazení. Jiří Gregor se od začátku turnaje usadil na čele a až do konce na první místo nikoho nepustitl. Získal 7,5 bodu z 9 partií a vyhrál s nákokem celého bodu na druhého v pořadí Bohumila Šimečka. Třetí skončil Michal Větrovský.
Nejlepší ženou turnaje se stala se Hana Kubíková (celkově 6.), nejlepším seniorem František Hostička, nejlepším juniorem byl Ondřej Máslo a nejlepším hráčem s ELO pod 1700 Jaromír Háněl.
Na závěr turnaje vylosoval vítěz tři účastníky turnaje, kteří získali cenu poskytnutou sponzorem turnaje ŠACHY.BIZ - šachový software.
8. ročník turnaje se po hráčské i organizační stránce vydařil.

Článek z turnaje včetně foto naleznete zde.